4 redenen om goud te verhandelen.

Goud is een levensvatbare manier om zich in te dekken tegen zwakte in de grootste wereldeconomie – de Verenigde Staten. De economische zwakte van de VS zal waarschijnlijk overslaan naar andere economieën, en centrale banken reageren meestal door de rentetarieven te verlagen en de geldhoeveelheid te vergroten. Wanneer deze remedies de vraag niet stimuleren, kunnen ze leiden tot aanzienlijke inflatie en verlies van koopkracht. In tegenstelling tot fiat-valuta’s behoudt goud zijn koopkracht in periodes van inflatie. Hoe presteert goud te midden van wereldwijde instabiliteit? Goud presteert over het algemeen goed tijdens wereldwijde crises. Oorlogen, terroristische aanslagen en pandemieën, bijvoorbeeld, produceren vaak een vlucht naar veiligheid. Goud profiteert over het algemeen ten koste van andere activa tijdens turbulente tijden. Speculeer op stijgende goudprijzen Beleggers die optimistisch zijn over de economische vooruitzichten van ontwikkelingslanden zoals China en India, kunnen beleggen in goud zien als een manier om van deze visie te profiteren.

Goud heeft historisch een belangrijke rol gespeeld in deze landen en meer rijkdom zal zich waarschijnlijk vertalen in meer vraag naar goud. Diversifieer uw beleggingsportefeuille Veel handelaren zien goud als een manier om hun beleggingen in evenwicht te houden. Historisch gezien heeft goud een lagere correlatie met veel activaklassen, waardoor het een aantrekkelijk instrument is om te diversifiëren. Hoe werken goudinvesteringen? Denk aan beleggen in goud als een piramide met vier niveaus, met de veiligste laag als basis (onderaan) en dan stijgt het risico (en beloningspotentieel) terwijl je de piramide beklimt. Verzekering – goud in uw bezit. Investering / Sparen – goud in deposito, goudcertificaten, toegewezen goudrekeningen. Investeringen – producerende aandelen van goudmijnbedrijven, goud ETF’s. Speculatie – gouden CFD’s, aandelen goudzoeker, goudfutures, goudopties.

Beleggers kopen goud om verschillende redenen, maar de volgende zijn de meest voorkomende: hedge tegen inflatie hedge tegen wereldwijde instabiliteit Speculeren op vraaggroei Portefeuillediversificatie Hoe werkt goud als een inflatie hedge?